Schlaftrainingskurs für Babys im Alter von 5 bis 18 Monaten

Zweiwöchiges Programm für einen erholsamen Schlaf und ruhige Nächte!

Ist dieses Programm das Richtige für mich?

Ist dieses Programm das Richtige für mich?

Alter 5 bis 18 Monate
- Sie möchten, dass Ihr Baby nachts für 11-12 Stunden durchschläft.
- Regelmäßige Nickerchen
- Sie wünschen sich, dass Ihr Baby innerhalb von 10 bis 20 Minuten eigenständig einschlafen kann.
- Sie suchen nach einer klaren Anleitung und einem Plan für positive Veränderungen im Schlafverhalten.
- Sie möchten Ihre Abende genießen, während Ihr Baby friedlich schläft und den benötigten Schlaf für Wachstum und Entwicklung erhält.

Jetzt kaufen
Ist dieses Programm das Richtige für mich?
Ist dieses Programm das Richtige für mich?
Ist dieses Programm das Richtige für mich?
Ist dieses Programm das Richtige für mich?

Wie funktioniert es?

Hört sich gut an?

Was umfasst das Schlafprogramm?

Individuelle Agenda und Zeitplan

Wir erstellen für Sie einen individuellen  agesschlafplan, der an das Alter und die  ndividuellen Bedürfnisse Ihres Kindes und Ihrer Familie angepasst ist.

Nächte

Schlafroutinen, die Ihrem Kind helfen, die neue Art des Einschlafens leichter zu akzeptieren. Methoden und Techniken mit einem sanften Ansatz, die Ihnen helfen, Ihrem Kind das selbstständige Einschlafen beizubringen, Nachtfütterung und zu reduzieren oder ganz zu eliminieren, und Durchschlafen

Morgen

Wann und wie man den Tag beginnt und wie man mit dem Erwachen am frühen Morgen umgeht.

Nickerchen

Erfahren Sie, wie sich Nickerchen auf den Nachtschlaf auswirken, wie Sie einen richtigen Mittagsschlafplan für den Tag erstellen, wie Sie Schläfrigkeit bei Ihrem Kind verhindern und wie Sie kurze Nickerchen vermeiden

Und was danach?

wie Sie sich nach dem Training verhalten, was Sie bei Krankheit, einem Entwicklungssprung oder einer plötzlichen Veränderung tun sollten, die sich auf den Schlaf Ihres Kindes auswirkt. 

Was umfasst das Schlafprogramm?
Was umfasst das Schlafprogramm?

Прашањето околу плачењето:
„Сања, дали вашиот тренинг за спиење на бебиња вклучува и плачење?“

Ова е најчестото прашање што го добивам во врска со тренингот за спиење. Ниеден родител не сака да слуша како плаче бебето и никогаш не можам да гарантирам дека вашето дете нема да плаче. Бебињата не сакаат промени, а на промената ќе реагираат со единственото нешто што го знаат – плачењето. Ќе користиме методи на спиење со благ и нежен пристап, a за време на тренингот родителите реагираат на плачењето и остануваат со своето дете во собата притоа давајќи му физичко и вербално охрабрување, Методите и пристапот со кои работиме се поддржани од приврзаниците на “Теоријата на врзување (Attachement Theory)” помеѓу родителите и децата.

Нашата цел е да го сведиме плачењето на минимум. Ги поттикнуваме родителите да бидат полни со љубов и да реагираат на своето дете, но и да му дадат простор да научи само да се успие.

Прашањето околу плачењето:<br>„Сања, дали вашиот тренинг за спиење на бебиња вклучува и плачење?“

Каков резултат да очекувам од програмата?

Програмата за спиење од 5-18 месеци е осмислена да му помогне на вашето бебе да заспива самостојно ( без нишање, тапкање, заспивање со цицање...), да спие 10-12 часа секоја ноќ и да создаде константен дневен распоред.
Без разлика со колку чести будења се соочувате, дали е тоа едно или повеќе од 5 пати во ноќта, нашата програма ќе им помогне дури и на најупорните неспијачи да имаат мирен и сладок сон.
Целта е вашето бебе да може самостојно да заспие и мирно да спие цела ноќ.

Каков резултат да очекувам од програмата?

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА:

Д-р Гуднајт (Dr.Goodnight®) всушност има тим којшто е обучен и подготвен да одговори на вашите прашања! Но, ако сакате да разговарате со Сања, можете да го сторите тоа со доплата за друг пакет којшто вклучува ПОДДРШКА преку е-пошта, порака или телефонски повици.

По долгогодишно искуство и работа со илјадници мајки доилки, можам со сигурност да ви кажам дека програмата е соодветна за вас и вашето бебе. Многу често ќе слушнам дека бебињата кои цицаат не можат да ја преспијат ноќта и се будат почесто од бебињата кои се на адаптирано млеко, но тоа не е точно, тоа е МИТ. Бебињата кои цицаат можат да ја преспијат ноќта без ноќни подои, исто како и бебињата кои пијат млеко. Целта на тренингот ќе биде да го научите вашето дете дека доењето е начин на исхрана, а не начин на успивање. Со помош на програмата вашето дете нема да го поврзува успивањето со доењето. А тоа ќе ви помогне постепено да ги намалите или целосно да ги скратите ноќните подои. На крајот на тренингот вашето дете доенче ќе има мирен сон и проспани ноќи.

Да. Без разлика на тоа дали вашето дете оди во градинка или не, програмата ќе функционира. Можеби во градинка дремките ќе бидат пократки, но во договор со воспитувачките можете да создадете ред кој ќе биде соодветен за сите. На почеток вие ќе го тренирате вашето дете само навечер, а не и преку ден.

ДА! Програмата за спиење на близнаци не е многу различна од програмата за спиење на едно бебе. Мојата цел е вие да научите да создадете здрава и константна рутина која ќе можете да ја примените на повеќе деца.

„Сања, дали вашиот тренинг за спиење на бебиња вклучува и плачење?“ Ова е најчестото прашање што го добивам во врска со тренингот за спиење. Ниеден родител не сака да слуша како плаче бебето и никогаш не можам да гарантирам дека вашето дете нема да плаче. Бебињата не сакаат промени, а на промената ќе реагираат со единственото нешто што го знаат – плачењето. Ќе користиме методи на спиење со благ и нежен пристап, a за време на тренингот родителите реагираат на плачењето и остануваат со своето дете во собата притоа давајќи му физичко и вербално охрабрување, Методите и пристапот со кои работиме се поддржани од приврзаниците на “Теоријата на врзување (Attachement Theory)” помеѓу родителите и децата. Нашата цел е да го сведиме плачењето на минимум. Ги поттикнуваме родителите да бидат полни со љубов и да реагираат на своето дете, но и да му дадат простор да научи само да се успие.

„Имате 1-месечен пристап до програмата, почнувајќи од денот на уплата.

Подготвени сте да уживате во мирни и проспани ноќи?

Основна програма за спиење од 5 до 18 месеци

Стандардна програма за спиење од 5 до 18 месеци

Премиум програма за спиење од 5 до 18 месеци

Ексклузивна програма за спиење од 5 до 18 месеци

Ексклузивна “Live” програма за спиење за бебиња од 5 до 23 месеци

Updated: May 21, 2024
Intermediate

Ексклузивната програма, или таканаречена “Live” програма, е за сите оние кои сакаат целиот процес од почеток до крај да го водат ексклузивно само со Сања Ѓорѓева. Во оваа програма е предвиден состанок онлајн или во канцеларија од околу 1 до 1,5 час, на кој ќе ви биде детално објаснета целата програма, а за време на

Основна програма за спиење за бебиња од 0 до 4 месеци

Updated: December 10, 2023
All Levels

Ексклузивна програма за спиење за дете од 2 до 6 години

Updated: December 10, 2023
Intermediate

ЕКСКЛУЗИВНА ПРОГРАМА ЗА СПИЕЊЕ ЗА БЕБИЊА И ДЕЦА од 5 месеци до 6 години

Updated: November 20, 2023
Intermediate

Премиум програма за спиење за бебиња од 5 до 23 месеци

Updated: May 21, 2024
Intermediate

Премиум програма за спиење е наменета за бебиња на возраст од 5 до 23 месеци кои имаат потешкотии со спиењето и родители кои сакаат да имаат целосна поддршка од нашиот тим за време на целиот тренинг процес. Оваа програма опфаќа: индивидуален дневен ред и распоред (кој ќе ви биде испратен во рок од 48 часа

Стандардна програма за спиење за бебиња од 5 до 23 месеци

Updated: May 21, 2024
Intermediate

Стандардната програма за спиење е наменета за бебиња на возраст од 5 до 23 месеци кои имаат потешкотии со спиењето. Оваа програма опфаќа: индивидуален дневен ред и распоред (кој ќе ви биде испратен во рок од 48 часа на меил, одкако ќе ја купите програмата и ќе го одговорите прашалникот), рутини за спиење, тренинг метода

Основна програма за спиење за бебиња од 5 до 23 месеци

Updated: May 21, 2024
All Levels

Основната програма за спиење е наменета за бебиња на возраст од 5 до 23 месеци кои имаат потешкотии со спиењето.

Програма за идни родители и новороденчиња до 4 месеци

Updated: August 8, 2023
All Levels 1 hour

Вашето бебе/дете сеуште не ги преспива ноќите? Се буди често? Не знае да заспие само? Има кратки дремки? Ние ви го нудиме решението! Со помош на нашата индивидуална програма ќе ги вратите проспаните ноќи во вашето семејство за помалку од две недели.