Курс за обука за спиење на бебиња од 5 до 23 месеци

ДВОНЕДЕЛНА ПРОГРАМА ЗА МИРЕН СОН И ПРОСПАНИ НОЌИ!​

Програма за спиење од 5 до 23 месеци

Основна

6.000ден
 • 1,5 час online/live состанок со Сања, за детално објаснување на програмата
 • Индивидуален дневен ред и распоред, соодветен за возраста на вашето дете
 • 2+ часа снимени видео програми со Сања
 • тренинг за спиење со чија помош ќе го научите вашето дете да заспива само и да ја преспива ноќта
 • План за намалување или одвикнување од ноќни подои/АД
 • Решение за кратки дремки и рани утрински будења
 • 1 месечен пристап до видео програмите
 • 1 х емаил или порака за време на тренингот одговорен од тимот на Dr.Goodnight
 • 1 х 45 минутен разговор со Сања Ѓорѓева за време на тренингот
 • секојдневен ангажман од Сања во рок од 15 дена, преку телефон, меил или пораки за време на тренингот

Програма за спиење од 5 до 23 месеци

Стандардна

9.000ден
 • 1,5 час online/live состанок со Сања, за детално објаснување на програмата
 • Индивидуален дневен ред и распоред, соодветен за возраста на вашето дете
 • 2+ часа снимени видео програми со Сања
 • тренинг за спиење со чија помош ќе го научите вашето дете да заспива само и да ја преспива ноќта
 • План за намалување или одвикнување од ноќни подои/АД
 • Решение за кратки дремки и рани утрински будења
 • 1 месечен пристап до видео програмите
 • 1 х емаил или порака за време на тренингот одговорен од тимот на Dr.Goodnight
 • 1 х 45 минутен разговор со Сања Ѓорѓева за време на тренингот
 • секојдневен ангажман од Сања во рок од 15 дена, преку телефон, меил или пораки за време на тренингот

Програма за спиење од 5 до 23 месеци

Премиум

12.000ден
 • 1,5 час online/live состанок со Сања, за детално објаснување на програмата
 • Индивидуален дневен ред и распоред, соодветен за возраста на вашето дете
 • 2+ часа снимени видео програми со Сања
 • тренинг за спиење со чија помош ќе го научите вашето дете да заспива само и да ја преспива ноќта
 • План за намалување или одвикнување од ноќни подои/АД
 • Решение за кратки дремки и рани утрински будења
 • 1 месечен пристап до видео програмите
 • 1 х емаил или порака за време на тренингот одговорен од тимот на Dr.Goodnight
 • 1 х 45 минутен разговор со Сања Ѓорѓева за време на тренингот
 • секојдневен ангажман од Сања во рок од 15 дена, преку телефон, меил или пораки за време на тренингот

Програма за спиење од 5 до 23 месеци

Ексклузивна

18.000ден
 • 1,5 час online/live состанок со Сања, за детално објаснување на програмата
 • Индивидуален дневен ред и распоред, соодветен за возраста на вашето дете
 • 2+ часа снимени видео програми со Сања
 • тренинг за спиење со чија помош ќе го научите вашето дете да заспива само и да ја преспива ноќта
 • План за намалување или одвикнување од ноќни подои/АД
 • Решение за кратки дремки и рани утрински будења
 • 1 месечен пристап до видео програмите
 • 1 х емаил или порака за време на тренингот одговорен од тимот на Dr.Goodnight
 • 1 х 45 минутен разговор со Сања Ѓорѓева за време на тренингот
 • секојдневен ангажман од Сања во рок од 15 дена, преку телефон, меил или пораки за време на тренингот
Дали оваа програма е за мене?

Дали оваа програма е за мене?

Возраст од 5 до 23 месеци
- Сакате вашето бебе да ја ПРЕСПИЕ ЦЕЛА НОЌ (11-12 часа!);
- Сакате константни дневни дремки;
- Сакате бебето самостојно да заспие во рок од 10 до 20 МИНУТИ;
- Сакате ПРЕЦИЗНА насока и ПЛАН за да направите здрава промена;
- Сакате да ангажирате некој да го причува вашето бебе навечер, а вие да можете да излезете без да се грижите за тоа дали ќе се разбуди;
- Сакате да УЖИВАТЕ во вашето време во вечерните часови додека вашето дете спокојно спие и го добива сонот потребен за негов раст и развој;

КУПЕТЕ СЕГА
Дали оваа програма е за мене?
Дали оваа програма е за мене?
Дали оваа програма е за мене?

Како функционира?

Подготвени сте да уживате во мирни и проспани ноќи?

Звучи добро?

Што опфаќа програмата за спиење?

Индивидуален дневен ред и распоред

За вас ќе создадеме персонализиран дневен план за спиење којшто е прилагоден на возраста и индивидуалните потреби на вашето дете и семејството.

Ноќи

Рутини пред спиење кои ќе помогнат вашето дете полесно да го прифати новиот начин на успивање. Методи и техники со благ и нежен пристап кои ќе ви помогнат да го научите вашето дете на самостојно успивање, намалување или целосно отстранување на ноќните подои/дохрана и преспивање на ноќта.


Утра

Кога и како да го започнете денот, а и како да се справите со раните утрински будења.


Дремки

Научете како влијаат дремките врз ноќното спиење, како да направите правилен распоред за дневни дремки, како да спречите премор кај вашето дете и како да се ослободите од кратките дремки


А што потоа?

како да се однесувате по завршување на тренингот, што да правите во случај на болест, скок во развој или ненадејна промена која ќе влијае врз спиењето на вашето дете.

Што опфаќа програмата за спиење?
Што опфаќа програмата за спиење?

Прашањето околу плачењето:
„Сања, дали вашиот тренинг за спиење на бебиња вклучува и плачење?“

Ова е најчестото прашање што го добивам во врска со тренингот за спиење. Ниеден родител не сака да слуша како плаче бебето и никогаш не можам да гарантирам дека вашето дете нема да плаче. Бебињата не сакаат промени, а на промената ќе реагираат со единственото нешто што го знаат – плачењето. Ќе користиме методи на спиење со благ и нежен пристап, a за време на тренингот родителите реагираат на плачењето и остануваат со своето дете во собата притоа давајќи му физичко и вербално охрабрување, Методите и пристапот со кои работиме се поддржани од приврзаниците на “Теоријата на врзување (Attachement Theory)” помеѓу родителите и децата.

Нашата цел е да го сведиме плачењето на минимум. Ги поттикнуваме родителите да бидат полни со љубов и да реагираат на своето дете, но и да му дадат простор да научи само да се успие.

Прашањето околу плачењето:<br>„Сања, дали вашиот тренинг за спиење на бебиња вклучува и плачење?“

Каков резултат да очекувам од програмата?

Програмата за спиење од 5-23 месеци е осмислена да му помогне на вашето бебе да заспива самостојно ( без нишање, тапкање, заспивање со цицање...), да спие 10-12 часа секоја ноќ и да создаде константен дневен распоред.
Без разлика со колку чести будења се соочувате, дали е тоа едно или повеќе од 5 пати во ноќта, нашата програма ќе им помогне дури и на најупорните неспијачи да имаат мирен и сладок сон.
Целта е вашето бебе да може самостојно да заспие и мирно да спие цела ноќ.

Каков резултат да очекувам од програмата?

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА:

Д-р Гуднајт (Dr.Goodnight®) всушност има тим којшто е обучен и подготвен да одговори на вашите прашања! Но, ако сакате да разговарате со Сања, можете да го сторите тоа со доплата за друг пакет којшто вклучува ПОДДРШКА преку е-пошта, порака или телефонски повици.

По долгогодишно искуство и работа со илјадници мајки доилки, можам со сигурност да ви кажам дека програмата е соодветна за вас и вашето бебе. Многу често ќе слушнам дека бебињата кои цицаат не можат да ја преспијат ноќта и се будат почесто од бебињата кои се на адаптирано млеко, но тоа не е точно, тоа е МИТ. Бебињата кои цицаат можат да ја преспијат ноќта без ноќни подои, исто како и бебињата кои пијат млеко. Целта на тренингот ќе биде да го научите вашето дете дека доењето е начин на исхрана, а не начин на успивање. Со помош на програмата вашето дете нема да го поврзува успивањето со доењето. А тоа ќе ви помогне постепено да ги намалите или целосно да ги скратите ноќните подои. На крајот на тренингот вашето дете доенче ќе има мирен сон и проспани ноќи.

Да. Без разлика на тоа дали вашето дете оди во градинка или не, програмата ќе функционира. Можеби во градинка дремките ќе бидат пократки, но во договор со воспитувачките можете да создадете ред кој ќе биде соодветен за сите. На почеток вие ќе го тренирате вашето дете само навечер, а не и преку ден.

ДА! Програмата за спиење на близнаци не е многу различна од програмата за спиење на едно бебе. Мојата цел е вие да научите да создадете здрава и константна рутина која ќе можете да ја примените на повеќе деца.

„Сања, дали вашиот тренинг за спиење на бебиња вклучува и плачење?“ Ова е најчестото прашање што го добивам во врска со тренингот за спиење. Ниеден родител не сака да слуша како плаче бебето и никогаш не можам да гарантирам дека вашето дете нема да плаче. Бебињата не сакаат промени, а на промената ќе реагираат со единственото нешто што го знаат – плачењето. Ќе користиме методи на спиење со благ и нежен пристап, a за време на тренингот родителите реагираат на плачењето и остануваат со своето дете во собата притоа давајќи му физичко и вербално охрабрување, Методите и пристапот со кои работиме се поддржани од приврзаниците на “Теоријата на врзување (Attachement Theory)” помеѓу родителите и децата. Нашата цел е да го сведиме плачењето на минимум. Ги поттикнуваме родителите да бидат полни со љубов и да реагираат на своето дете, но и да му дадат простор да научи само да се успие.

„Имате 1-месечен пристап до програмата, почнувајќи од денот на уплата.

Ексклузивна “Live” програма за спиење за бебиња од 5 до 23 месеци

Updated: May 21, 2024
Intermediate

Ексклузивната програма, или таканаречена “Live” програма, е за сите оние кои сакаат целиот процес од почеток до крај да го водат ексклузивно само со Сања Ѓорѓева. Во оваа програма е предвиден состанок онлајн или во канцеларија од околу 1 до 1,5 час, на кој ќе ви биде детално објаснета целата програма, а за време на

Основна програма за спиење за бебиња од 0 до 4 месеци

Updated: December 10, 2023
All Levels

Ексклузивна програма за спиење за дете од 2 до 6 години

Updated: December 10, 2023
Intermediate

ЕКСКЛУЗИВНА ПРОГРАМА ЗА СПИЕЊЕ ЗА БЕБИЊА И ДЕЦА од 5 месеци до 6 години

Updated: November 20, 2023
Intermediate

Премиум програма за спиење за бебиња од 5 до 23 месеци

Updated: May 21, 2024
Intermediate

Премиум програма за спиење е наменета за бебиња на возраст од 5 до 23 месеци кои имаат потешкотии со спиењето и родители кои сакаат да имаат целосна поддршка од нашиот тим за време на целиот тренинг процес. Оваа програма опфаќа: индивидуален дневен ред и распоред (кој ќе ви биде испратен во рок од 48 часа

Стандардна програма за спиење за бебиња од 5 до 23 месеци

Updated: May 21, 2024
Intermediate

Стандардната програма за спиење е наменета за бебиња на возраст од 5 до 23 месеци кои имаат потешкотии со спиењето. Оваа програма опфаќа: индивидуален дневен ред и распоред (кој ќе ви биде испратен во рок од 48 часа на меил, одкако ќе ја купите програмата и ќе го одговорите прашалникот), рутини за спиење, тренинг метода

Основна програма за спиење за бебиња од 5 до 23 месеци

Updated: May 21, 2024
All Levels

Основната програма за спиење е наменета за бебиња на возраст од 5 до 23 месеци кои имаат потешкотии со спиењето.

Програма за идни родители и новороденчиња до 4 месеци

Updated: August 8, 2023
All Levels 1 hour

Вашето бебе/дете сеуште не ги преспива ноќите? Се буди често? Не знае да заспие само? Има кратки дремки? Ние ви го нудиме решението! Со помош на нашата индивидуална програма ќе ги вратите проспаните ноќи во вашето семејство за помалку од две недели.