• Home
 • Програма за идни родители и новороденчиња до 4 месеци

Програма за идни родители и новороденчиња до 4 месеци

Програма за идни родители и новороденчиња до 4 месеци

Програма за идни родители и новороденчиња до 4 месеци

Uncategorized
Wishlist Share
Share Course
Page Link
Share On Social Media

About Course

Спречете ги непреспаните ноќи уште на самиот почеток. Дознајте како се развива спиењето на вашето новороденче, и кој е идеалниот период да започнете со здрави навики на спиење.

Сертификација

Во текот на оваа програма ќе опфатиме основно образование во врска со спиењето и исхраната на вашето новороденче. Ќе зборуваме за она што е нормално и што треба да очекувате од вашето новороденче во зависност од неговата возраст.

Ќе зборуваме за рутината на дневното и ноќното спиење на вашето бебе и за тоа како да направите сигурна и пријатна атмосфера за спиење. Ќе добиете совети и насоки како да го научите вашето бебе да заспива самостојно уште од најмала возраст. Ќе ви ја објасниме теоријата на врзување која е многу значајна во првите четири месеци од животот на вашето новороденче, и ќе ви помогнеме да остварите цврста врска со вашето бебе.

Со помош на нашата програма ќе ја зголемиме вашата самодоверба, ќе научите да ги читате знаците и потребите на своето бебе и ќе воведете ред во своите денонокија. Ќе ве подготвоам и ќе ви ги покажам методите и чекорите кои можете да ги направите уште на самиот почеток за да му помогнете на вашето бебе да стане голем спанко.

Во програмата е вклучено:

 • 1.5 – 2 часа разговор (во канцеларија или онлајн) на кој ќе разговараме за:
 • Биологија и развој на сонот (низ кои фази се развива спиењето)
 • Создавање на пријатна и здрава атмосфера за спиење
 • Едукација за теорија на врзување ( Attachment theory)
 • Вообичаени митови за спиењето
 • Спроведување на рутина за спиење
 • Методи и техники за да го научите вашето бебе од сам почеток да заспива само и да ги спречите непроспаните ноќи
 • Два кратки разговори од по 30мин, кои можете да ги искористите во првата година од раѓањето на вашето бебе
Show More

What Will You Learn?

 • Ќе ја зголемиме вашата самодоверба
 • Ќе научите да ги читате знаците и потребите на своето бебе
 • Ќе воведете ред во своите денонокија.
 • Ќе ве подготвоам и ќе ви ги покажам методите и чекорите кои можете да ги направите уште на самиот почеток за да му помогнете на вашето бебе да стане голем спанко.

Requirements

 • Open Mind to Learn
 • You should be able to use a phone, computer, and printer at a beginner level
 • Pen Paper to Note all points and keep them handy

Audience

 • Идни Родители
 • Родители

Course Content

Биологија и развој на сонот (низ кои фази се развива спиењето)
Add a summary of short text to prepare students for the activities for the topic. The text is shown on the course page beside the tooltip beside the topic name. Add a summary of short text to prepare students for the activities for the topic. The text is shown on the course page beside the tooltip beside the topic name. Add a summary of short text to prepare students for the activities for the topic. The text is shown on the course page beside the tooltip beside the topic name.

 • Предавање бр.1
  00:14
 • Предавање бр.2
  00:14

Создавање на пријатна и здрава атмосфера за спиење
Add a summary of short text to prepare students for the activities for the topic. The text is shown on the course page beside the tooltip beside the topic name. Add a summary of short text to prepare students for the activities for the topic. The text is shown on the course page beside the tooltip beside the topic name. Add a summary of short text to prepare students for the activities for the topic. The text is shown on the course page beside the tooltip beside the topic name.

Едукација за теорија на врзување ( Attachment theory)
Едукација за теорија на врзување ( Attachment theory) Едукација за теорија на врзување ( Attachment theory) Едукација за теорија на врзување ( Attachment theory)

Вообичаени митови за спиењето
Вообичаени митови за спиењето

Спроведување на рутина за спиење
Спроведување на рутина за спиење

Методи и техники за да го научите вашето бебе од сам почеток да заспива само и да ги спречите непроспаните ноќи
Методи и техники за да го научите вашето бебе од сам почеток да заспива само и да ги спречите непроспаните ноќи

Два кратки разговори од по 30мин, кои можете да ги искористите во првата година од раѓањето на вашето бебе
Два кратки разговори од по 30мин, кои можете да ги искористите во првата година од раѓањето на вашето бебе

A course by

Student Ratings & Reviews

No Review Yet
No Review Yet
No Data Available in this Section
No Data Available in this Section
 • Цена
  6000 ден
 • Ниво All Levels
 • Времетраење
  1 hour
 • Вкупно приклучени 0
 • Часови 5
 • Последна промена August 8, 2023