• Home
  • Tag: спиење

Tag: спиење

2-годишна регресија на спиење

Логично, сите очекуваме развојот кај нашето дете да се одвива нанапред, и сите се изненадени кога од еднаш на 2 годишна возраст детето како да се враќа наназад, а за тоа најчесто е виновна регресијата во спиење која се случува околу втората година.

Спиењето кај новороденчињата

За сите вас кои барате одговор на прашањето “Каков распоред на спиење треба да има едно новороденче?”, одговорот е едноставен: Не постои “нормален” распоред на спиење кај новороденчињата.

Скокови во развој

Скок во развој е период во кој детето доживува големи промени во неговиот психо-моторен развој, на кратко кажано, вашите деца нагло растат. Во првите 18 месеци бебињата поминуваат низ 10 големи скокови во развој.

Кои се последиците од касно вечерно успивање?

Многу често слушаме како некои родители велат дека не можат да го успијат своето 4 годишно дете ниту во 23 часот, бидејќи детето често знае да се противи и да не заспива.

Зимско сметање на времето

Промената на часовникот е како мини џет-лаг, а човечкото тело е способно да се прилагоди за 2-3 дена-но за тоа на нашиот внатрешен часовник му е потребно повеќе светлина навечер, а повеќе темнина наутро.

Зошто вашето бебе не сака да спие во креветче?

Најбезбедно место за спиење на бебето е креветчето. Сепак, некои бебиња имаат потешкотија да заспијат во креветче или често се будат во текот на ноќта.

Ексклузивна “Live” програма за спиење за бебиња од 5 до 23 месеци

Updated: May 21, 2024
Intermediate

Ексклузивната програма, или таканаречена “Live” програма, е за сите оние кои сакаат целиот процес од почеток до крај да го водат ексклузивно само со Сања Ѓорѓева. Во оваа програма е предвиден состанок онлајн или во канцеларија од околу 1 до 1,5 час, на кој ќе ви биде детално објаснета целата програма, а за време на

Основна програма за спиење за бебиња од 0 до 4 месеци

Updated: December 10, 2023
All Levels

Ексклузивна програма за спиење за дете од 2 до 6 години

Updated: December 10, 2023
Intermediate

ЕКСКЛУЗИВНА ПРОГРАМА ЗА СПИЕЊЕ ЗА БЕБИЊА И ДЕЦА од 5 месеци до 6 години

Updated: November 20, 2023
Intermediate

Премиум програма за спиење за бебиња од 5 до 23 месеци

Updated: May 21, 2024
Intermediate

Премиум програма за спиење е наменета за бебиња на возраст од 5 до 23 месеци кои имаат потешкотии со спиењето и родители кои сакаат да имаат целосна поддршка од нашиот тим за време на целиот тренинг процес. Оваа програма опфаќа: индивидуален дневен ред и распоред (кој ќе ви биде испратен во рок од 48 часа

Стандардна програма за спиење за бебиња од 5 до 23 месеци

Updated: May 21, 2024
Intermediate

Стандардната програма за спиење е наменета за бебиња на возраст од 5 до 23 месеци кои имаат потешкотии со спиењето. Оваа програма опфаќа: индивидуален дневен ред и распоред (кој ќе ви биде испратен во рок од 48 часа на меил, одкако ќе ја купите програмата и ќе го одговорите прашалникот), рутини за спиење, тренинг метода

Основна програма за спиење за бебиња од 5 до 23 месеци

Updated: May 21, 2024
All Levels

Основната програма за спиење е наменета за бебиња на возраст од 5 до 23 месеци кои имаат потешкотии со спиењето.

Програма за идни родители и новороденчиња до 4 месеци

Updated: August 8, 2023
All Levels 1 hour

Вашето бебе/дете сеуште не ги преспива ноќите? Се буди често? Не знае да заспие само? Има кратки дремки? Ние ви го нудиме решението! Со помош на нашата индивидуална програма ќе ги вратите проспаните ноќи во вашето семејство за помалку од две недели.